tiistai 17. heinäkuuta 2018

Maalaiselämää ja Hanko?

Palailtiin kuusi päivää sitten kaupungin vilinään kahden oikeassa maalais idylissä, Pykälämäessä, vietetyn ihanan viikon jäkeen.
Baldolle ne kaksi viikkoa olivat oikeata hermolomaa - koko päivä tarhaus, paljon ruokaa (kiitos Mapen, joka koitti tehdä Baldosta pullan) ja kesäromanssi. Minulle nämä kaksi viikkoa olivat työn täyteisiä mutta se ei minua haitannut! Olin tosiaan kesätöissä Pykälämäen hevostilalla ja oli tosi hauskaa. Olivathan nuo viikot raskaita mutta niin mä olin olettanutkin. Eivätkä ne kuitenkan mitään ylitsepääsemättömiä olleet.

Baldon yskä, joka on nyt vaivannut meitä melkeinpä helmikuusta asti kadoten välillä olemattomiin ja tullen sitten takaisin pahempana kuin koskaan, katosi Pykiksessä kokonaan. Tästä ihanasta terveestä hevosesta ei saatu kuitenkaan pitkään nauttia kun heti Helsinkiin paluun jälkeen yskä palasi pahempana kuin ikinä aikaisemmin. Niinpä ell heti soitto ja saatiinkin aika heti tiistaille jolloin siis oltiin ehditty olla Helsingissä vasta muutama päivä.
Käynti aloitettiin kahden sudenhampaan poistolla ja Baldo seisoi kahden rauhoittava-annoksen voimin oikein kiltisti paikoillaan. Sudenhampaiden poiston jälkeen kurkku vielä tähystettiin mutta mitään ei löytynyt paitsi paljon limaa johon saimmekin limaa irroittavaa lääkettä. Niinpä otettiin verinäytteet joiden tuloksia saimme odottaa seuraavaan päivään.
Kuva mun ja Baldon ekoista koulukisoista viime marraskuulta. Voikun
junnu näyttää söpöltä sykeröillä.

Seuraavaa päivänä soitto ell ja tieto että näytteet on lähetetty tarkempia tutkimuksia varten eteenpäin. Tässä kohtaa epäiltiin jotain infektiota keuhkoissa taikka astmaa. Kumpikaan ei kuulostanut mitenkään erityisen hyvältä vaihtoehdolta.
Torstaina tulee soitto eläinlääkärilt ja tieto että mitään ei ole löytynyt. Vihdoin voi huokaista helpotuksesta.
Maanantaina saatiin inhalaattori jonka kautta Baldo saa nyt pari viikoa hengitellä kortisonia. Suuntamme siis takaisin Pykikseen pitämään Baldolle vähän sairas- ja hermolomaa ja mä pääsen taas kesätöihin!
Nyt luvassa muutama viikko siis vain maastoilua. Harmillisesti meiltä jää tänä vuonna Sea Horse Weekit kokonaan välistä. Nyt mennään kuitenkin Baldon terveys edellä ja kisoja tulee aina uusia ja ehtii sinne Hankoon ensi vuonnakin!

Kiitos kun luit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti