lauantai 8. lokakuuta 2016

TOTTA VAI EI 1/2 #6

Moiii
Teen taas tämmöisen jalustin.netin postaus haasteen, tällä kertaa ideana tosin on mitä mieltä olen. Eli laitan aina joo tai ei noihin ja perustelen vähän.
Ja teen tästä jossain kohtaa toisenkin osan johon keksin itse noita väitteitä. Ja tottakai tekin saatte keksiä ;)
Hevosen tulisi liikuttaa päivittäin. Ei. Hepalla pitää olla yksi lepopäiväviikossa. Joillain ehkä enemmänkin riippuen vähän hevosen kunnosta yms.

Lämppärit sopivat vain ravureiksi. Ei. Ei se hepan rodusta ole kiinni mihin käyttötarkoitukseen se sopii vaan enneminkin siitä mihin se on koulutettu. Tai tottakai jotkut rodut sopivat paremmin johonkin kun muut mutta saitte varmaan pointin.

Kirjoja lukemalla ei opi ratsastamaan. Totta. Kyllä siitä varmasti apua on ja saa vinkkejä mutta ratsastamaan oppii lopullisesti vain ratsastamalla.

Satulavyö tulisi kiristää hitaasti asteittaitain. Totta. Jos kiskaisee kerralla niin ei se hevosesta kauheen mukavalta tunnu ja heppa alkaa siitä helposti pullistamaan ja muutenkin protestoimaan.

Hevosten tulisi saada tarhata ja laiduntaa laumoissa. Totta. Hepalle ei tee hyvää olla yksin sillä ne ovat laumaeläimiä.

Selkään tulisi aina nousta hevosen vasemmalta puolelta. Ei. Taino yleensä joo mutta pitäisi välillä vaihdella niin heppakin tottuis kumpaankin. Ja onhan siinä ainakin aluksi vähän haastetta itsellekkin. 

Hevosta hoidettaessa tai varustettaessa hevosen tulisi olla aina kiinni. Ei. Joillain hevosilla on esim. vetopaniikki tai ne ovat muuten vaan rauhallisempia vapaina. 

Vain kisatulosten perusteella voi sanoa, minkä tasoinen ratsastaja on. Ei. Jotkut voivat mennä paniikkiin kisatilanteessa ja sen takia suoritus menee huonosti mutta muuten he ovat tosi hyviä ratsastajia. Tai voihan se mennä niinkin että kisoissa vaikka menee joku rata hyvin vaikka ei oikeasti osaisikaan.

Mitä rikkaampi on sitä pidemmälle ratsastuksessa on mahdollista päästä. Valitettavan totta. Tottakai siitä saa enemmän mahdollisuuksia jos on enemmän rahaa esim. hevoseen, valkkuihin yms.

Se, miten korkeita esteitä hyppäät, ei kerro siitä, miten hyvä ratsastaja olet. Totta. Kyllähän se vähän kertoo mutta riippuu myös tallista ja hevosista yms.

Ennen oman hevosen ostoa ratsastajalla tulisi olla kokemusta joko vuokra- tai ylläpitohevosesta. Totta. Minusta se olisi hyvä jos olisi edes jotain tuollaista kokemusta vaikka hoitohepasta.

On tiputtava vähintään 100 kertaa, ennen kuin voi sanoa itseään hyväksi ratsastajaksi. Ei. Mun yhden postauksen nimi tosin on että pitää tippua 100 kertaa ennen kuin on oikea ratsastaja mutta kai sitä voi olla ennenkin sitä oikea ratsastaja, haha.

Hevosenomistajan olisi hyvä välillä päästä ratsastamaan muillakin hevosilla kuin vain omallaan. Totta. On hyvä vällillä vaihdella niin oppii menemään monenlaisilla hevosilla, eikä vain sillä omallaa.

Kiitos kun luit
<3Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti